Wie ben ik
     Service en dienstverlening
     Tips
     Ligging Trimsalon Goofy
     Fotoalbum
     Contact

Tips

Breng uw hond aan de lijn en niet met een volle maag.
Laat uw hond goed uit, alvorens ermee naar het trimsalon te komen, want de behandeling neemt gauw enkele uren in beslag.

Hebt u plannen om een puppy in huis te nemen. Kom dan zo snel mogelijk eens langs in het trimsalon, dit kan al vanaf de leeftijd van 8 tot 12 weken.
Dit is een heel belangrijke periode voor de pup, want alles wat ze gedurende die weken meemaken en zien zullen ze op latere leeftijd ook als normaal beschouwen.
Ik geef uw puppy al een kleine kennismaking met de trimtafel en al het benodigde materiaal zodat het hondje mij en de trimbeurt bij de 1ste toilettage niet als bedreigend beschouwd.

Als uw hond bepaalde aandoeningen heeft gelieve mij dit mede te delen zodat ik daar dan ook rekening kan mee houden.

Als u zelf uw hond gaat wassen, zorg dan dat uw huisdier klittenvrij is, dit is om volledige klitvorming te voorkomen.

Probeer uw hond vlooienvrij naar het salon te brengen want de kosten om het salon en alle materialen te ontsmetten komen er dan wel bij.

 

Uw hond op de trimtafel

Gemakkelijk te behandelen honden laat ik los op tafel staan. Ze voelen zich minder in hun vrijheid beperkt en zullen de toilettage als een goede ervaring ondergaan.

Er zijn natuurlijk ook levendige of bange honden die het niet zullen appreciëren dat aan hun vacht wordt gewerkt en deze zullen moeten worden vastgezet.
Aan de buik of/en aan de hals wordt de hond zo kort mogelijk aangelijnd, zodat hij niet van tafel kan springen.

Het wassen van de hond

Hoe dikwijls mag je een hond wassen?

De lange en zachtharige vachten vragen de meeste verzorging.
Honden die buiten leven in kennels worden best niet te dikwijls gewassen, éen tot twee maal per jaar is voldoende om de dode haren en stof te verwijderen.

Rassen met een dikke vacht zoals de New Foundlander en Sint Bernard mogen iets meer worden gewassen. Bij elke wasbeurt worden de dode haren verwijderd, zoniet kunnen zij verstikking van de huid veroorzaken.

De huiselijke hondjes beginnen wij al te wassen en te knippen op de leeftijd van ongeveer 4 maanden. De verdere verzorging en het wassen gebeurt dan telkens om de 2 à 3 maand. Als de hond zich niet extreem vuil maakt is een tussentijdse wasbeurt niet echt nodig.

Ruwharige rassen worden NOOIT gewassen juist voor en na het trimmen.
Door het verwijderen van de haren met wortel heb je kleine microscopische gaatjes. Als je een geplukte hond gaat wassen zal de shampoo direct in de open poriën kruipen, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan.
Een week na de trimbeurt kan u de hond laten wassen of eventueel zelf thuis wassen. Laat de hond binnen tot hij droog en goed doorkammen.
Een ruwharige hond heeft eigenlijk niet zo veel wasbeurten nodig; een goed getrimde ruwhaar heeft een goede vachtstructuur zodat zij niet alleen de regen niet meer door laten, maar ook het vuil niet meer opslorpen.